تفاهم نامه همکاری میان مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی و موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره)، با حضور روسای دو مجموعه، به امضای طرفین رسید.
رئیس مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی در سخنانی ضمن تبریک ایام ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهراء(س)، خاطرنشان کرد: یکی از ماموریت های اصلی مرکز تحقیقات حکومت اسلامی، فعالیت های پژوهشی در عرصه نظام سیاسی اسلام، ولایت فقیه، حکومت اسلامی و ... است که در این زمینه با تدبیر شورای علمی و تلاش همه اعضای مرکز، تا کنون به نتایج خوبی دست یافته ایم.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به آغاز روند همکاری مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی با موسسات دارای سابقه موفق آموزشی و پژوهشی، ابراز داشت: در گام های نخست این حرکت، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره) به عنوان یکی از موسسات موفق علمی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی که با هدایت های مرحوم حضرت علامه مصباح یزدی(ره) توفیقات درخشانی داشته است، انتخاب گردید.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تفاهم نامه همکاری میان مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی با مرکز مدیریت حوزه های علمیه، اظهار داشت: هرچند رسالت اصلی مرکز تحقیقات حکومت اسلامی فعالیت های پژوهشی است، اما این مرکز خود را مستغنی از امور آموزشی ندیده است و در موضوع حکومت اسلامی، ولایت فقیه و مباحث مربوط به آن، در سطح حوزه های علمیه سراسر کشور، با استفاده از اساتید زبده دوره های آموزشی بسیار خوبی، به ویژه در زمینه تربیت استاد برگزار نموده است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن تشریح فعالیت های پژوهشی مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی، خاطرنشان کرد: انتظار به حقی که از این مرکز وجود دارد این است که عقبه علمی و پژوهشی نظام اسلامی را در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... تامین کند تا برنامه ریزان و مسئولان نظام بتوانند از آثار فاخر این مرکز برای جهت دهی به مسیر انقلاب اسلامی تا دستیابی به تمدن نوین اسلامی بهره برداری نمایند.
رئیس مرکز تحقیقات حکومت اسلامی در پایان تصریح کرد: خبرگان یکی از ارکان نظام اسلامی است و می تواند خوراک فکری لازم برای نظام اسلامی را تامین نموده و پاسخگوی شبهات مطرح شده در سطح جامعه باشد. تحقق این هدف با همکاری نهادها و مراکز علمی مختلف کشور از جمله موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره) امکان پذیر است و امیدواریم با امضای این تفاهم نامه شاهد دستاوردهای خوبی در این عرصه باشیم.
آیت الله کعبی نیز در این جلسه ضمن تقدیر از دست اندرکاران تدوین تفاهم نامه همکاری میان مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی و موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره)، اظهار داشت: موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره) از ظرفیت محتوایی بسیار بالایی برخوردار است و مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی نیز از جایگاه مرجعی در مباحث علمی مربوط به حکمرانی اسلامی بهره مند است؛ لذا همکاری میان این دو مرکز بر اساس تفاهم نامه در دو حوزه مباحث علمی و فرهنگی، می تواند بسیار ثمربخش باشد.
وی همکاری دو مجموعه برای تحقق یک همکاری تحول آفرین در دهه پنجم انقلاب اسلامی را در چند عرصه ممکن دانست و اذعان داشت: نخستین محور، نهضت تحول معرفتی و ارتقای سطح ایمان، انگیزه و ارزش های اسلامی و انقلابی در میان مدیران اصلی کشور است که مورد تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز قرار دارد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری، دومین محور را تدوین منشور جامع و برنامه محتوایی نظامات اسلام برای حکمرانی در عرصه های گوناگون و تلاش برای اجرایی نمودن آن دانست و یادآور شد: در این زمینه، هرچند برنامه ای توسط دولت سیزدهم تحت عنوان برنامه تحول ارائه شده است، اما تدوین منشور جامع و برنامه محتوایی نظامات اسلامی بر اساس نظام اسلامی سازی علوم، کار کلان تری می طلبد که به نظر می رسد موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره) از ظرفیت لازم برای پرداختن به آن برخوردار است.
وی ارزیابی کلان، راهبردی و مستمر بر حکمرانی ناظر بر تقویت ایمان و عمل صالح و روحیه ارزشی و انقلابی مسئولان را محور بعدی همکاری برشمرد و افزود: بررسی اینکه در بُعد فرهنگی و دینی وضعیت ما چگونه است؟ چه خلاءهایی وجود دارد و چگونه باید این خلاءها مرتفع گردد، نیاز به پایش و سنجش مستمر دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در پایان، چهارم محور همکاری را تلاش برای تبدیل سیاست های کلی نظام و خط فرمان ولی فقیه به برنامه های اجرایی در سطوح گوناگون مدیریتی خواند و ابراز داشت: ظرفیت های محتوایی لازم در این زمینه همچنان فراهم نگردیده است و این می تواند رسالتی برای مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی باشد و موسسه امام خمینی(قدس سره) نیز از ظرفیت لازم برای همکاری در این زمینه بهره مند است.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره) نیز در این جلسه طی سخنانی اظهار داشت: ما از مرحوم حضرت آیت الله مصباح یزدی(ره) آموختیم که اگر بتوانیم در راستای نیازهای اسلام و تقویت نظام اسلامی کاری انجام دهیم، هرگز نباید در انجام این رسالت کوتاهی نماییم. بنابراین وظیفه خود می دانیم به ویژه در عرصه نظام حکمرانی اسلامی که اساس مشروعیت نظام ما منتهی به آن می شود، همکاری علمی داشته باشیم.
آیت الله رجبی با اشاره به دغدغه مندی حضرت علامه مصباح یزدی تا پایان عمر مبارکشان نسبت به مسائل سیاسی نظام اسلامی، ابراز داشت: ایشان حتی در دوران بیماری نیز خود را نسبت به این مباحث و پاسخگویی به شبهات نظام اسلامی مسئول می دانستند. یکی از برکات مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، معرفی عمق شخصیت علمی علامه مصباح بود. آثار ایشان و نیروهای که تربیت کرده اند در این زمینه بسیار کارآمد است و می تواند مورد بهره برداری قرار گیرد.
گفتنی است در ابتدای این جلسه ، حجت الاسلام والمسلمین دکتر عابدی نژاد، جانشین ریاست مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی، دقایقی به تشریح مفاد تفاهم نامه همکاری میان این مرکز و موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره) پرداخت.
مشاهده گزارش تصویری