آثار جدید مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی، وابسته به دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، انتشار یافت.
عناوین این آثار شامل «درسنامه ولایت فقیه، ویژه حوزویان»، به قلم حجت الاسلام والمسلمین مصطفی اسکندری، و «درسنامه ولایت فقیه، ویژه دانشجویان»، به قلم حجت الاسلام والمسلمین محمد فلاح سلوکلايي است.
در ادامه توضیحاتی پیرامون این دو اثر را می خوانیم:
1. درسنامه ولايت فقيه
"ويژه حوزويان"

مصطفي اسکندري
ولايت فقيه شالوده و جوهره اصلي حکومت اسلامي در عصر غيبت و استمرار حاکميت پيامبر و ائمه معصومين در اين دوران مي باشد و از آغاز شکل گيري نظام جمهوري اسلامي تا به امروز دستاوردهاي مهمي را براي کشور در عرصه داخلي و خارجي به ارمغان آمده است و با وجود اين اهميت متاسفانه پس از گذشت چهار دهه از انقلاب، کاستيهاي فراواني در تدوين متون درسي براي آموزش مباني ولايت فقيه و حکومت اسلامي در مراکز آموزشي حوزوي و دانشگاهي وجود دارد. مرکز تحقيقات حکومت اسلامي وابسته به دبيرخانه مجلس خبرگان رهبري به منظور تبيين، تعميق و توسعه انديشه سياسي اسلام و حکومت اسلامي بنيان گذاري شده است در راستاي رفع کاستي هاي اين حوزه، تصميم به تدوين متون درسي براي جامعه دانشگاهي و حوزوي در اين زمينه نمود که کتاب حاضر درسنامه ولايت فقيه ويژه حوزويان (طلاب پايه هفتم تا دهم حوزههاي علميه) است. کتاب حاضر در سيزده درس تلاش داشته است نگاه جامعي به بحث ولايت فقيه داشته باشد و از زواياي مختلف آن را بررسي کند و به شبهات مطرح شده در اين زمينه پاسخ دهد. در اين کتاب، درس اول به مفاهيم دين و سياست اختصاص يافته است. مباحثي همچون مفاهيم دين، اسلام، سياست، ارتباط اسلام و سياست، ماهيت قوانين اسلام، و... . در درس دوم به مفهوم سکولاريسم و نقد آن اشاره شده است. درسهاي سوم و چهارم به مباحث حاکميت و مشروعيت پرداخته شده است که از جمله: مشروعيت، حق حاکميت، حاکميت از ديدگاه اسلام، حاکميت فقيه... در درس پنجم به مفاهيم حکومت اسلامي اشاره شده است که از جمله آنها: اشکال حکومت، شرايط حاکم و ... در درس ششم به ماهيت، مناصب، و اختيارات ولي فقيه پرداخته شده است. در درسهاي هفتم و هشتم به تاريخچه نظريه ولايت فقيه اشاره شده است. در درس نهم راههاي اثبات ولايت فقيه از طريق ادله عقلي و نقلي مورد بحث قرار گرفته است. درس دهم به راههاي مهار قدرت در اسلام پرداخته است و در آن به راههاي مهار قدرت در ليبراليسم و همچنين نظارت بر حاکم در جمهوري اسلامي اشاره شده است. در درس يازدهم به اهداف و وظايف حکومت اسلامي و حقوق متقابل مردم و حکومت اسلامي پرداخته شده است. در درس دوازدهم مهمترين شبهات مطرح شده درباره ولايت فقيه پاسخ داده شده است. درس سيزدهم به بحث اسلام و دموکراسي پرداخته شده است.
2. درسنامه ولايت فقيه
"ويژه دانشجويان"

محمد فلاح سلوکلايي
نظريه ولايت فقيه از مترقيترين نظريههاي حکومتداري است؛ شيوهاي از حکومت الهي توسط فقيهي عادل که به اذن عام از سوي شارع مقدس، مأذون است و با اقبال مردم، زمام حکومت را در دست ميگيرد. ميتوان گفت اين نظريه در بيش از چهار دهه از عمر نظام اسلامي در ايران، کارآمدترين نظريه حکومتداري در عصر غيبت است که با رهبري حضرت امام خميني (ره) مقام معظم رهبري(حفظهالله) به اثبات رسيده است. از اينرو، لازم است اقشار مختلف جامعه بهويژه فرهيختگان و دانشگاهيان نسبت به نظريه ولايت فقيه، آگاهي بيشتري داشته باشند تحقيق حاضر با مطمحنظر قرار دادن اين ضرورت، به پژوهش در موضوع ولايت فقيه پرداخته و با شيوهاي جديد آن را در قالب سيزده درس به رشته تحرير در آورده است.
شایان ذکر است برای تهيه اين کتابها و ساير منشورات مرکز تحقيقات علمی با شماره تماس 02537838878 يا 09127487807 (همايي) تماس حاصل نمایید.